Hopp til innhold

Bli med på eventyr når vi besøker fantastiske seterdaler, rester av gammel gruvedrift, krysser elver og rir gjennom majestetisk furuskog. Vi bestiger topper i området, rir over langstrakte vidder og tølter gjennom frodig bjørkeskog.  

noen

Om oss

Morten

bilde

Anne Ma

bilde

Maren

Mathias

bilde

Innovasjonspris I 2014 ble vi heldige vinnere av Innovasjon Norges bygdeutviklingspris i Hedmark fylke. Kandidatane ble vurdert etter:

Vertskapet
Vertskapet du møter på Kvistli Gård er Anne Margrethe og Morten Sæterhaug med sine barn Mathias og Maren.
Gården kjøpte de i 1999, og i 2000 hadde de allerede startet opp ridesenteret Kvistli Islandshester.
Gården er et flott utgangspunkt for rideturer i i de nærliggende fjellene.
Vertskapet har lang erfaring med fjellridning i området og viser til fra drift helt tilbake til 1980-tallet og frem til i dag, hvor det bl.a. har blitt drevet rideferie i 10 år fra Hjerkinn Fjellstue og i 5 år fra Furuhaugli Turisthytter (les Varmalækur rideferie)
Anne Margrethe har siden hun var 6 år vært med sin far, Arne Ivar Østensen på Hjerkinn og drevet rideferie hele sommeren, og det var her hun utviklet sin interesse for hester og natur. Dette har resultert i tusenvis av timer på hesteryggen i fjell, skog og mark.

Morten kom inn i bildet da begge var 15 år. Ettersom årene har gått så har han har heldigvis fått like stor interesse av hest som Anne Ma.
Ekteparet har hele tiden etterstrebet å bli flinkere i faget. Anne Ma har jobbet med temming/trening av hest på Island fra 1997-98.

Begge har instruktørutdannelse på islandshest fra Starum. Morten jobber fortiden også som sensor på eksamener i hestefaget. Gjennom hele vinterhalvåret går de selv på kurs for å holde vedlike sin kunnskap, og dessuten lære mer.

Utvikling
I de årene de har drevet har de bygd opp ridesenteret litt etter litt.
Den gamle siloen er gjort om til salrom, møtelokale og stall. Fjøset har også fått ny status som stall.
Det er kjøpt og leid inn areal som brukes til beite og slått, så nå har Kvistli Gård over 600 daa. i drift og de er selvforsynt med fòr til hestene.
Hovedhuset har fått en nødvendig påbygging og gir idag et fullverdig tilbud til gjestene. Her er det mulighet for overnatting for både ridegjester og andre gjester som kanskje vil gjøre andre ting gjennom hele året.
Det er nye bad i underetasjen, oppholdsrom/tv-stue i 1.etg og 7 gjesterom i 2.etg.

I spisestuen får man servert god mat fra et offentlig godkjent kjøkken.

Det gamle Eldhuset er bygd ut med bad og toalett, samt en kjøkkenkrok. Hytta blir også leid ut til gjester.
Vi har også bygd rundpaddock, ridebane og ovalbane, og på utegangene er det store leskur for hestene.

Dagens drift
Driften på gården har endret seg i takt med utviklingen. Nå kan Kvistli Islandshester tilby mer enn bare rideturer i fjellet:
-Temming og trening av andres hester
-Utleie av utegang og beite
-Det tilbys også ride-undervisning på bane, og i vinterhalvåret drar de ofte rundt og holder kurs hos andre hesteinteresserte.
-Kvistli Islandshester har også i de siste årene vært veldig aktive innen avl, og dette fører med seg en del salg av hester.
-Overnatting
-Møte/selskapslokaler

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring