Hopp til innhold

"Våre islandshester tar deg med på nye eventyr når vi besøker fantastiske seterdaler, rester av gammelgruvedrift, krysser elver og rir gjennom majestetisk furuskog.
Vi bestiger topper i området, rir over langstrakte vidder og tølter gjennom frodig bjørkeskog."  

noen

Guidene

Anne Margrethe Sæterhaug

bilde

Anne Ma og Terna

Anne Ma har vært rundt hester siden fødselen av. Hennes mor og far kjøpte den første hesten til familien året før hun ble født, og etter dette ballet det på seg og det ble etter hvert mange hester.
Anne Ma's far hadde på det meste 60 hester, da han drev rideferie fra Hjerkinn Fjellstue i tilsammen 10 år på 1980- og tidlig 1990-tallet. Deretter var det 5 år med drift fra Furuhaugli Turisthytter, der Anne Ma hadde hovedansvaret de to siste driftsåra. Siden har det blitt mange timer med hest: Nesten et år med praksis på Island, agronomutdannelse, utallige ridekurskurs og A -og B- instruktørkurs på Starum.

Morten Sæterhaug

bilde

Morten og kløvhestene

Morten har holdt på med islandshester siden ungdomstida. Da han ble kjæreste med Anne Ma som 15-åring måtte han bytte ut mopeden med hest. På kort tid har han tilegnet seg mye kunnskap og fått stor erfaring i faget. Morten har i de siste åra deltatt på mange kurs, og han har tatt utdannelse som B-instruktør på islandshest på Starum, i tillegg til at han arbeider som sensor i hestefaget. Nå har han i tillegg påbegynt utdanning innen hovslageryrket. Morten er også en fjellets mann, og liker særlig å dra på overnattingsturer i fjellet. Han elsker jakt, fiske og uteliv både sommer og vinter - han har til og med lært seg å skyte pil og bue fra hesten!

Hallvard Kjøllmoen Steien

bilde

Hallvard og lamaen Eva

Hallvard er nesten å regne som vår «andre sønn». Han har vært på gården rundt hestene siden han var liten. Han er lett å bli kjent med, blid og trivelig. Hallvard er en veldig hesteinteressert ung mann som har holdt på med hest mesteparten av sitt liv. Han har gått mange ridekurs opp gjennom årene, og er alltid interessert i å lære mer. Hallvard er flink til å hjelpe til resten av året også. Han er eier av to egne hester, og vi ser ikke bort i fra at han blir eier av flere... Hallvard er en ansvarsfull og flink guide som tar jobben sin på alvor, og han er flink til å hjelpe deg med ridetekniske ting. Han kjenner nesten hver hest vi har ut og inn, så han kan enkelt gi deg noen tips.

Linn Havnø Hagalid

bilde

Linn og Sota

Linn er en rødhåret nordlending, sier ikke mer...... Hun er fantastisk blid og trivelig, med mye fart og krutt. Hun har vært her i mange år nå og begynner å kjenne til de fleste kriker og kroker i fjellet, men vet fortsatt ikke forskjellen på høyre og venstre... Ikke så farlig når man vet hvor man er! Linn eier en araberhoppe som hun har hatt siden den var føll. Hest, idrett og hund er livet for denne jenta, som sjelden sitter stille.

Ida Schübler Mogstad Gillebo

bilde

Ida og Smalar

Ida kom hit for å jobbe første gang i 2012, og det er vi veldig glade for! Ida er fra Øyer, hun er oppvokst på gård og har to egne islandshester. Ida er arbeidssom og pliktoppfyllende, og veldig flink til det meste. Hun har de siste årene tatt på seg større og større anvarsoppgaver her hos oss, og vi er trygge på at ting er på stell når Ida har ansvaret. Er det noe hun ikke kan, så lærer hun seg det. Om det er ulike maskiner og redskap, så er det aldri noe problem, bare en utfordring. Hun er blid og glad og har et glimt i øyet, og sammen ler vi mye og høyt!

Oda Tryterud

bilde

Oda og en av hestene hennes; Timbur.

Oda kom hit først i to år som gjest, men begynte å jobbe her i 2011 og har etter det blitt et tilskudd til "familien". Hun er ei blid og trivelig jente, med et godt lag med både folk og hester. Oda har selv vokst opp i en familie med mange islandshester, og er godt vant med dyr. Hun er fra skogene i Sokna, men liker fjellet veldig godt - det virker som om hun har en liten «skap-fjellbonde» i seg. Hun har studert friluftsliv, og liker teltlivet og alt det det innebærer. Oda tar alle utfordringer på strak arm og er ei tøff jente, med et smil på lur i de fleste anledninger. Hun er for tiden politistudent på tredjeåret i Oslo.

Ylva Krogtoft Jensen

bilde

Ylva og Osi

Ylva er opprinnelig fra Bodø, men har de siste åren gått på skole på Østlandet, og studerer nå på Ås. Hun er ei livlig og glad jente med et med fantastisk humør, og mye fart og futt - kanskje litt typisk nordlending. Ylva er utadvendt og lett å bli kjent med, hun er positiv og leken. Ylva var gjest her for en del år siden, og hun har ridd siden hun var liten. Hun har ikke egen hest, men til gjengjeld er hun veldig åpen for mange «favoritter» her hos oss. Ylva begynner å bli godt kjent her, hun har vært her og jobbet i noen år nå, og er som poteten; kan brukes til alt ;-)

Hanne Frihagen Bjørkøy

bilde

Hanne og Audun

Ordene «islandshest» og «Hanne» går ofte igjen i samme setning. Hanne er lidenskapelig opptatt av islandshest, og det vi kan kalle en ekte hestenerd. Hun studerer på Ås, og bruker ellers det mest av fritiden til å være med hesten sin, Audun. Hun er utdannet nasjonaldommer innenfor islandshest, er å finne på de fleste stevner, og er godt oppdatert om hva som skjer i islandshestmiljøet. Hanne kom hit for å jobbe sommeren 2014, og vi er glade for at hun hver sommer vil være her lenger og lenger. Hanne er lett å bli kjent med, og hun er ei reflektert og fornuftig jente med begge beina godt plantet på jorda. Hun er positiv og snill, og ser humoren i det meste.

Kristin Tronstad Lønn

bilde

Kristin og Nykur

Kristin er fra Bærum, og er ei omgjengelig og trivelig jente som koser seg når hun kan være rundt hester og ha litt skitt på hendene...kanskje ikke en typisk Bærumsjente? Hun er glad og trivelig, med en lun og fin humor. Hun er også en super guide. Hun var på Island og jobbet med turistridning en liten stund for noen år siden, og kom til Kvistli for første gang for å få litt erfaring innen temming av hest. Dette var vinterstid, men til slutt fikk vi overtalt henne til å komme på sommeren også. Kristin hadde sin første sommer her hos oss i 2015, og vi ønsker henne velkommen til «Kvistli-familien». Kristin studerer for tiden i Århus, Danmark.

Erlend Isachsen

bilde

Erlend og en av valpene på Hjerkinn

Erlend er født og oppvokst i Asker, og har siden han var liten feriert i Einunndalen på setra som familien har der. Han kjenner fjellene rundt Einunndalen godt, og begynner å utvide sin kjennskap til fjellene rundt Kvistli. Han har gått på rideskole siden han var liten og er en dyktig rytter. Erlend er en hyggelig og omgjengelig gutt med en herlig latter og alltid et smil på lur. Han jobbet her første sommeren i 2014,og det er flott at vi får noen mannlige tilskudd i guide-troppen også. Man kan vel si at Maria og Anne Ma «head-hunted» han for jobben...

Mathilde Hognestad

Ida Ovedie Flåhammer Lorentzen

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring